En attraktiv erhvervsvenlig kommune

Vi skal behandle vores virksomheder hurtigt og effektivt. Det skal være et tilvalg at være virksomhed i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Erhvervslivet skal støttes og have de bedste forudsætninger for at skabe vækst for borgerne i kommunen. Et stærkt erhvervsliv skaber arbejdspladser, dynamik og udvikling. Virksomhederne er også afhængige af deres kommunens ekspeditionstid og generelle erhvervsvenlighed. Derfor er det helt afgørende, at kommunen løfter deres del af opgaven med at skabe udvikling og arbejdspladser.

Faaborg-Midtfyn skal tiltrække og beholde dygtige virksomheder. Vi skal ved vores erhvervsliv skabe mulighed for en hverdags kommune, hvor familien har en hverdag indenfor kommunens grænser. Derfor skal byggesagstiden ned, hvor vi er nr. 92. Vi skal i top 40 inden næste valg, og samtidig skal vi holde gebyret i 0. 

Vi skal øge samarbejdet mellem virksomheder og kommune. Over de seneste år er vi blevet dårligere til at få nyledige i arbejde, vi er gået fra en plads som nr. 40 til 79 på 2 år. Erhvervslivet søger efter dygtige medarbejdere og her skal samarbejdet mellem kommunen og erhvervslivet styrkes, så vi hurtigt får nyledige ud i job og erhvervslivet kan finde den rigtige medarbejder. 

Generelt er erhvervsvenligheden over de seneste 4 år blevet forringet. Lige nu ligger vi i den blandt dårligste 36 erhvervsvenlige kommuner. Her skal skuden vendes. I næste valgperiode skal vi ligge i den øverste top 30. Det skal gøres ved forbedring af nyledige i arbejde, politik om erhvervspraktik i folkeskolen, uddannelsesklausuler, partnerskabsaftaler, byggesagsbehandlignstid og kontrol af arbejdsklausuler.