En stærk kultur- og idrætspolitik

Alt for mange har et aktivt fritidsliv udenfor kommunens grænser, bedre rammer for kultur og idrætslivet.

Dit barns fritid er med til at forme det og gøre det til en del af et fællesskab. Her får de både lov til at vinde som et hold, lære at tabe, øve sig i at bygge en bivuak eller i at spille et instrument. Her spiller foreningslivet en vigtig rolle i Danmark. Her kan dit barn lære nogle ting, man ikke nødvendigvis lærer derhjemme eller i skolen. Foreningsdannelsen, hvor barnet kommer i et forpligtet fællesskab og mødes af en masse engagerede frivillige, skaber forståelse i hvordan du befærder dig og skaber et fællesskab. 

Ikke mindst gør et aktivt fritidsliv dine børn glade. En analyse fra 2014 viste eksempelvis, at børn med et aktivt fritidsliv trives bedre end børn uden. Derfor skal der være tid til, at dit barn kan dyrke sine fritidsaktiviteter. Skoledagene må ikke være for lange. Som kommune skal vi skaberne rammerne, for at børn har mulighed for at deltage i fællesskabet i håndboldklubben eller til spejder. Faaborg-Midtfyn skal skabe en hverdag som fungere, hvor det aktive fritidsliv kan dyrkes uanset ambitioner indenfor kommunens grænser. 

Som foreningsmenneske med hverdag som sport- og talentchef for pige- og damehåndbold GOG, har jeg selv en hverdag i foreningslivet. Jeg kender til vigtigheden af foreningslivet i lokalsamfundet, og hvor vigtigt at ambitioner bredt kan repræsenteres i foreningen. Alt for mange har et aktivt fritidsliv udenfor kommunens grænser, og det gavner ikke hverdagen for familien. Det skal laves om. Jeg ønsker, at talentudviklingsmiljøerne i kommunens idrætsforeninger styrkes, og at der kommer flere miljøer bredt repræsenteret af sportsgrene

Alle borgere skal kunne tiltrækkes og fastholdes i at udøve idræt og motion, fordi det i høj grad påvirker borgernes sund hed og udviklingen af personlige og sociale kompetencer. Jeg ønsker, at vi får flere borgere ind i foreningslivet i kommunen og alle borger, uanset alder, skal have mulighed for at deltage aktivt i et varieret fritidsliv. Jeg vil styrke klublivet i klubberne, da vi betragter dette som et værdifuldt samvær for voksne og børn/unge. Jeg vil tilskynde og hjælpe lokale initiativer med at etablere nye sportsgrene, således at det samlede udbud i kommunen bliver endnu mere alsidigt. Jeg vil fremme og støtte aktiviteter, som udøves uden for det organiserede foreningsliv.